vrijdag 15 maart 2013

witte rook?

Er is onlangs een nieuwe paus gekozen.

.
u zult hem wel herkennen (;-)

Het echte verhaal is anders.


Kardinaal Jorge Mario Bergoglio (76) uit Argentinië is verkozen tot nieuwe paus. Hij heeft Franciscus als zijn naam gekozen. Hij is de eerste Jezuïet die tot paus is verkozen en de eerste paus uit Zuid-Amerika.
Bergoglio toonde zich daarna in een eenvoudig wit gewaad, in lijn met de naam van de heilige wiens naam de nieuwe kerkleider heeft gekozen als pausnaam. Franciscus staat bekend als de man die op een sobere manier het geloof predikte. Ook Bergoglio houdt er een sobere levensstijl op na. Hij heeft geen auto, verplaatst zich per openbaar vervoer en verkiest een eenvoudig appartement boven het aartsbisschoppelijk paleis. 

Het merkwaardige is dat nergens vermeld wordt dat deze jezuietische paus misschien zijn naamkeuze Franciscus 1 ook wel eens zou kunnen ontlenen aan een der stichters van de Jezuïetenorde Franciscus Xaverius. Immers Franziscus van Assissi was zelf de eerste (hoewel geen paus) met die naam. Maar dit is wel de eerste paus uit de kringen der Jezuïeten.

Rudolf Steiner heeft zich uitvoerig uitgesproken over de Jezuieten. Op de citatenwebsite van Ridzerd Martinus is daar al het een en ander over geschreven. Aldaar ook verwezen naar de facebookpagina van John Wervenbos.

De auteur van dit blog heeft een artikel geschreven waarin Rudolf Steiner gerefereerd wordt als hij het heeft over katholieke ingewijden.

Enkele citaten zullen hier over genomen worden:


Evenzo zijn de toonaangevende persoonlijkheden van bepaalde sekten van zodanige aard; en met name bestaat het overgrote deel van een zeer verbreide sekte die een grote aanhang in het Westen heeft uit zulke mensen. Op die manier werkt, zou ik mogen zeggen, een gans andere geestesgesteldheid in op de mensen van tegenwoordig. En het zal een essentiële opgave zijn om vanuit deze gezichtspunten stelling te kunnen nemen tegenover het leven ..." (25).

Steiner laat zich op die plaats niet uit over deze zeer wijd verspreide sekte, maar het kan bijna niet anders dan dat het onderstaande daar enig licht op zou kunnen werpen:

Ingewijden van de katholieke kerk.

Een geestelijke strijd, die voordien in de geestelijke wereld heeft plaatsgevonden, is sinds 1879 ingestroomd in de aardse orde, in de Michael-orde. Sinds die tijd zijn er bijzondere gelegenheden gegeven, dat het spirituele door de mensen, die dat willen, opgenomen kan worden. Men moet niet geloven, dat de ingewijden van de katholieke kerk zulke dingen niet weten! Zij kennen ze natuurlijk; maar ze werpen daartegen hun dammen op. En juist in samenhang met het feit, dat het spirituele leven vanuit de geestelijke werelden zeer bevorderd wordt vanaf het jaar 1879, heeft vooruitziend de rooms-katholieke kerk het onfeilbaarheiddogma opgericht, om een dam op te werpen tegen mogelijke invloed van nieuwe spirituele waarheden.(26)

In een ander verband spreekt Steiner over bepaalde kringen van de orde der jezuïeten als ingewijden van de katholieke kerk en ziet ze als ondersteunende factor voor de westerse loges.(22).

De ingewijden van het westen zullen proberen, de mensen sterker aan hun lichamelijkheid en aan het daaruit opstijgende geestelijke te binden door de middelen van de ahrimanische demonologie van de techniek. Ondersteund wordt dit amerikanisme door het jezuïetendom, dat een kennen van de Christus onmogelijk wil maken.
Men kan het Jezus-element overdrijven, doordat men Jezus tot een koning van deze wereld maakt, doordat men hem tot datgene maakt, wat hij geworden was, wanneer hij de verzoeker (red. in de woestijn) niet weerstaan had, die hem “alle rijken van de wereld en hun heerlijkheden” wilde geven. Dan had Jezus van Nazareth een koning moeten worden, die in tegenstelling tot andere koningen, die allen slechts een stuk van de aarde bezitten, dan de gehele aarde tot zijn werkbereik zou hebben.(27)
Dat streven in de cultuurontwikkeling, dat zich als opgave gesteld heeft, geen begrip over Christus op te laten komen, het begrijpen van de Christus kompleet te ondergraven, dat is het jezuïtisme. Het jezuïtisme streeft ernaar, langzamerhand elke mogelijkheid van een Christusbegrip uit te roeien. (28)

de getallen met verwijzingen verwijzen naar dit artikel. en daar weer naar de betreffende plaatsen waar Steiner erover sprak.

Of deze paus dit zo expliciet tot zijn beleid zal gaan maken in navolging van eerdere pauselijke voorgangers, zal nog moeten gaan blijken. De huid kan niet verkocht worden voordat het dier geschoten is. Maar een gewaarschuwd mens ziet wellicht meer als anderen.


dit plaatje nog toegevoegd nadat het eerste commentaar onder geplaatst is, het ideaal van de armoede






naar inhoudsopgave update

8 opmerkingen:

  1. Door globalisering zijn banken to big to fall zodat we er alles aan moeten doen om deze overeind te houden. Gevolg is bezuinigingen, faillisementen, werkelozen. Het geld gaat niet naar de economie maar naar de banken. De grootste roof in de historie en daarnaast een kwade zet om mensen hun strijdlust te ontnemen (depressie toekomstige volksziekte nr 1) Wat is er dan mooier om een paus te hebben die armoede rechtvaardigd? De kwade krachten die hier achter zitten lachen zich kapot. Zie je nu wat voor vies spelletje hier wordt gespeeld? Hou jij ze dom, hou ik ze arm......

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. maandag en dinsdag bankrun in europa, ik ga even pinnen vandaag.

      Verwijderen
  2. nav bovenstaande reactie, de rechtvaardiging van de armoede is er onderaan de tekst nog een plaatje toegevoegd

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat gaat er gebeuren? Rijke russen hebben geld staan op de Cypriotische banken. De banken blijven tot donderdag dicht. Daarna volgt een bankrun, Cyprus gaat alsnog failliet. Ze kunnen ook een compromis sluiten met de Russen om die bankrun te voorkomen. Cyprus beschikt over heel veel gasvelden. Russen willen hierover beschikken. Waarschijnlijk zal Cyprus dit niet willen. Faillisement Cyprus betekent einde Euro. Betekent bankcrash wereldwijd. Opstand, rellen, oorlog.
      Rusland zal als schuldige worden gezien. Rusland stopt toevoer van alle gasleidingen naar West Europa. Rusland wil Europa veroveren. Grote armoede overal. Lees ook Ezechiel 38 Gog en Magog
      Binnen de Katholieke Kerk bevind zich een sekte. Deze hebben Benedictus afgezet.

      Verwijderen
    2. Was vergeten erbij te zeggen dat een deel van de gasvelden in Cyprus ook van Israel is. Dus zal Israel zich er ook mee gaan bemoeien.

      Verwijderen
  3. Stel je eens voor,de inhuldiging van de nieuwe paus het hele Pietersplein vol. Opeens betrekt de lucht,donkere wolken ballen zich samen. Het begint te bliksemen. Gods oordeel! De bliksem slaat veelvuldig in. Een ramp voltrekt zich alleen pedofielen blijken door de bliksem geraakt te worden.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. op een duits forum kreeg ik dit door, de paus zou zich dus wel noemen naar Franziskus van Assissi:

    Aber der neue Papst hat selber bei einem Pressegespräch den Bezug zu Franz v. Assisi hergestellt. Ich zitiere mal aus Wikipedia, aber er hat das wirklich so gesagt;-)
    „Manche wussten nicht, warum der Bischof von Rom sich Franziskus nennen wollte. Einige dachten an Franz Xaver, an Franz von Sales und auch an Franz von Assisi. Ich erzähle Ihnen eine Geschichte. Bei der Wahl saß neben mir der emeritierte Erzbischof von São Paolo und frühere Präfekt der Kongregation für den Klerus Kardinal Cláudio Hummes […] Als die Sache sich etwas zuspitzte, hat er mich bestärkt. Und als die Stimmen zwei Drittel erreichten, erscholl der übliche Applaus, da der Papst gewählt war. Und er umarmte, küsste mich und sagte mir: ‚Vergiss die Armen nicht!‘ Und da setzte sich dieses Wort in mir fest: die Armen, die Armen. Dann sofort habe ich in Bezug auf die Armen an Franz von Assisi gedacht. Dann habe ich an die Kriege gedacht, während die Auszählung voranschritt bis zu allen Stimmen. Und Franziskus ist der Mann des Friedens. So ist mir der Name ins Herz gedrungen: Franz von Assisi. Er ist für mich der Mann der Armut, der Mann des Friedens, der Mann, der die Schöpfung liebt und bewahrt. Gegenwärtig haben auch wir eine nicht sehr gute Beziehung zur Schöpfung, oder? Er ist der Mann, der uns diesen Geist des Friedens gibt, der Mann der Armut. … Ach, wie möchte ich eine arme Kirche für die Armen!“

    – Papst Franziskus: Ansprache an die Medienvertreter[

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Laat ik je dit zeggen: Iedereen doet aan zelfverrijking en zo niet profiteren ze wel van medeburgers of van de overheid. We leven in een wereld van leugens en van bedrog. Iedereen denkt aan zichzelf. En de mensen die dit niet doen hebben hier last van.

      Verwijderen